Meny

Logga in!

Är du inte registrerad än? Anmäl dig till Handbollsjakten nu!

Hjälp! Jag har glömt mitt lösenord!

Om Handbollsjakten

Häng med i Handbollsjakten och tävla om träningsutrustning från CRAFT till er klass eller fritidshem. Träningsutrustning till ett totalt värde av 10 000 SEK! Samla handbollar tillsammans i klassen eller gruppen, genom att klara olika utmaningar i tre nivåer – guld, silver och brons och ni har chans att vinna.

Handbollsjakten startar den 1 september 2020 och avslutas den 18 april 2021. Det är upp till varje klass och fritidshem att bestämma när man väljer att starta under perioden och hur man vill planera in sin jakt på de olika bollarna i den ordinarie verksamheten.

Målsättningen med Handbollsjakten är att skapa en rolig aktivitet för alla elever från årskurs 3 till årskurs 8 kring handboll och hållbarhet som ökar gemenskapen i gruppen genom att eleverna har ett gemensamt mål att kämpa mot. Målet är gemensamt och alla kan vara med, oavsett hur mycket ni har spelat handboll tidigare och er ambitionsnivå. 

Dessutom är Handbollsjakten ett stöd för del av idrotts- och livsstilsundervisningen. Handbollsjakten är också en hjälp för såväl skolan, fritidshemmet och den enskilde individen att blir mer medveten om sin egen miljöpåverkan och vad man själv kan göra för att leva en hållbar livsstil. 

Så går det till

Under Handbollsjakten som pågår till och med 18 april 2021 ska klassen/gruppen samla olika handbollar. Handbollarna består av olika utmaningar indelade i tre olika nivåer (guld, silver, brons). Det finns totalt 16 utmaningar (4 guld, 3 silver och 9 brons). De klasser eller grupper som har samlat ihop flest handbollar är med i utlottningen om att få ett oförglömligt besök av Handbollslandslagets förbundskapten (dam eller herr) och representanter från Tetra Pak. Dessutom utlovas härliga överraskningar till alla i klassen.

1:a pris – minst 7 utmaningar varav 3 guld
Klassen eller gruppen ska klara 7 utmaningar varav 3 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av förstapriset som är träningsutrustning från CRAFT till er skola eller fritidshem. Träningsutrustning till ett totalt värde av 10 000 SEK.

2:a pris – minst 4 utmaningar varav 2 guld
Klassen eller gruppen ska klara 4 utmaningar varav 2 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av härliga överraskningar till alla i gruppen.

3:e pris – minst 2 utmaningar varav 1 guld
Klassen eller gruppen ska klara 4 utmaningar varav 2 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av härliga överraskningar till alla i gruppen.

Utmaningarna kan vara allt från att genomföra en lektion med handbollsfokus, göra ett hållbarhetsquiz, återvinna kartongförpackningar hemma till att diskutera vad som är ett bra mellanmål. Varje utmaning redovisas med en bild, lite text eller en kort film. Du kan enkelt redovisa direkt från en smartphone, både bild och film. Alla bilder, filmer och texter blir publika på denna sida. När en utmaning är redovisad kommer er handboll av aktuell valör att visas i sammanställningen.

För en skola som har många klasser eller fritidsavdelningar så kan ni naturligtvis anmäla mer än ett lag i Handbollsjakten, för att utmaningarna ska fungera så smidigt som möjligt. 

Anmäl er till Handbollsjakten redan idag!

Låter det spännande? Börja då med att registrera er skola eller fritidshem via anmälan så skapas en användare som ni loggar in som varje gång ni ska redovisa en utmaning i Handbollsjakten. Är ni flera pedagoger som ska administrera just er klass eller grupp så utser ni en klass eller gruppansvarig och hens konto blir det ni tillsammans använder. 

Information till föräldrar/vårdnadshavare

Handbollsjakten har en personuppgiftspolicy i enlighet med GDPR. Deltagande i Handbollsjakten innebär godkännande publicering av bilder på handbollsjakten.se/skola_fritidshem. Har du frågor om Handbollsjaktens personuppgiftsbehandling, vänligen kontakta info@handbollsjakten.se.

Ladda ned information till deltagande barns föräldrar/vårdnadshavare (pdf)

Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy

Inspiration, hållbarhet och bra träning

Handbollslandslaget och Tetra Pak vill inspirera till ungdomars handbollsintresse och välmående samt tillsammans arbeta för att sporten blir mer hållbar. Handbollsjakten är ett roligt komplement till undervisningen. Med Handbollsjakten vill vi visa att alla kan göra något för en mer hållbar livsstil och att alla kan träna och spela handboll – efter sina egna förutsättningar.

Vi är många som arbetar med Handbollsjakten. Från Handbollslandslaget är det Stefan Lövgren, Emma Håkansson och Conny Jädersten som varit med i framtagandet.
Tetra Pak har bidragit med sin expertis.
Samt personer som gjort webbplatsen, där såväl tränare som pedagoger involverats.

Frågor angående Handbollsjakten?

Maila till: info@handbollsjakten.se