Meny

Logga in!

Är du inte registrerad än? Anmäl dig till Handbollsjakten nu!

Hjälp! Jag har glömt mitt lösenord!

Om Handbollsjakten

Häng med i Handbollsjakten och tävla om träningsutrustning från CRAFT till ert lag. Träningsutrustning till ett totalt värde av 10 000 SEK!

Vill ni ha chans att vinna? Samla handbollar tillsammans i laget genom att klara olika utmaningar i tre nivåer – guld, silver och brons.

Handbollsjakten startar den 1 september 2020 och avslutas den 18 april 2021. Ni bestämmer själva när ni väljer att starta under denna period och hur ni planerar in Handbollsjakten i laget efter de olika bollarna.

Målsättningen med Handbollsjakten är att skapa en rolig aktivitet för alla 9-14 åringar kring handboll och hållbarhet som ökar gemenskapen i gruppen, genom att laget har ett gemensamt mål att kämpa mot.

Målet är gemensamt och alla kan vara med, oavsett hur mycket ni har spelat handboll tidigare eller vilken ambitionsnivå ni har. Dessutom är Handbollsjakten ett stöd för dig som tränare för planering och genomförande av träningarna. Delar av diskussionerna handlar om hur föreningen kan arbeta för att göra handboll som sport mer hållbar.

Syftet med Handbollsjakten är också att öka kunskap och engagemang hos både lagets medlemmar, föräldrar och vårdnadshavare.

Så här går det till

Du registrerar din förening och ditt lag via anmälan. Laget får då en användare som du använder varje gång en utmaning ska redovisas i Handbollsjakten. Är ni flera tränare som ska administrera just ert lag så utser ni en lagkapten och hens konto blir det ni tillsammans använder. 

Under Handbollsjakten, som pågår till och med 18 april 2021, ska laget samla guld-, silver och bronshandbollar. Bollarna består av olika utmaningar och är indelade i tre nivåer (guld, silver, brons). Det kan vara allt från att öva skott till att återvinna kartongförpackningar eller att diskutera vad som är ett bra mellanmål. Varje utmaning redovisas av dig som är lagkapten med en bild, lite text eller en kort film. Du kan enkelt redovisa direkt under träningen från en smartphone, både bild och film. Alla bilder, filmer och texter blir publika på den här sidan.

En förening som har många aktiva barn i åldern 9-14 år kan naturligtvis anmäla mer än ett lag till Handbollsjakten. Att inte ha alltför stora grupper gör att utmaningarna fungerar enklare. 

Samla handbollar i Handbollsjakten

Totalt finns det 17 utmaningar (4 guld, 4 silver och 9 bronsutmaningar). Varje utmaning belönas med en guld-, silver- eller bronshandboll. Det gäller att samla så många handbollar, i olika nivåer, som möjligt. De lag som har samlat flest handbollar lär med i utlottningen av fina priser.
Är du nyfiken på hur utmaningarna ser ut? Ta en titt här .

1:a pris – minst 7 utmaningar varav 3 guld
Laget ska klara 7 utmaningar varav 3 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av förstapriset som är träningsutrustning från CRAFT till ert lag. Träningsutrustning till ett totalt värde av 10 000 SEK.

2:a pris – minst 4 utmaningar varav 2 guld
Laget ska klara 4 utmaningar varav 2 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av härliga överraskningar till alla i laget.

3:e pris – minst 2 utmaningar varav 1 guld
Laget ska klara 2 utmaningar varav 1 på guldnivån. Ni är då med i utlottningen av härliga överraskningar till alla i laget.

Information till föräldrar och vårdnadshavare

Handbollsjakten har en personuppgiftspolicy i enlighet med GDPR. Deltagande i Handbollsjakten innebär godkännande av publicering av bilder på handbollsjakten.se/forening. Har du frågor om Handbollsjaktens personuppgiftsbehandling, vänligen kontakta info@handbollsjakten.se

Ladda ned information till deltagande barns föräldrar/vårdnadshavare (pdf)

Här kan du läsa mer om vår personuppgiftspolicy

Inspiration, hållbarhet och bra träning

Handbollslandslaget och Tetra Pak vill inspirera till ungdomars handbollsintresse och tillsammans arbeta för att sporten blir mer hållbar. Handbollsjakten är ett roligt komplement till den dagliga träningen. Med Handbollsjakten vill vi visa att alla kan göra något för en mer hållbar livsstil och att alla barn kan träna och spela handboll – efter sina egna förutsättningar.

Vi är många som arbetar med Handbollsjakten. Från Handbollslandslaget är det Stefan Lövgren, Emma Håkansson och Conny Jädersten som varit med i framtagandet.
Tetra Pak har bidragit med sin expertis.
Samt personer som gjort webbplatsen, där såväl tränare som pedagoger involverats.

Covid-19

Tänk på rekommendationerna kring covid-19 i er planering av aktiviteterna.
Läs mer om Riksidrottsförbundets rekommendationer här (https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen)

Frågor angående Handbollsjakten?

Maila till: info@handbollsjakten.se